Mide Kelepçesi Ameliyatı Nedir? Güncel Fiyatlar |2023

Mide Kelepçesi Nedir?

Mide kelepçesi, vücut kitle endeksine göre kilolu sayılan kişilerin tercih ettiği kilo verme yöntemlerinden biridir. Kilolu olmak başlı başına bir sorun olarak görülürken yanında getirmiş olduğu diyabet, tansiyon, eklem ağrıları ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklar da hayatı yaşanmaz hale getirmektedir. Kilo verme konusunda sıkıntı yaşayanların, diyet yapamayanların ve spor ile arası olmayan kişilerin mide kelepçesi ile kilo verdiği bilinen bir durum haline gelmiştir. Estetik kaygılardan biri olan kilo sorunu için sıklıkla başvurulan yöntemlerden biridir.

Mide kelepçesi ameliyatı zayıflamak için yapılan en eski yöntemlerden biridir. Hem diyabet hem de obezite hastalığına çözüm olarak görülen mide kelepçesi uzmanların da tavsiye ettiği bir yöntemdir. Kilo verirken zorlanıyor ayrıca bazı kronik rahatsızlıklarla uğraşıyorsanız bu yazımızı okumanızı öneririz.

Mide Kelepçesi Taktırmak Gerekir Mi?

Fazla kilonuz varsa ve kolay şekilde kilo vermekte zorlanıyorsanız mide kelepçesi taktırmalısınız. Ameliyat olduğunuz yıl fazla kilolardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Halk arasında mide bandı olarak da anılan bu operasyon adeta hayat kurtarıcıdır.

Estetik kaygılarınız mı var? Estetik nedir? Çene dolgusundan, yağ aldırma operasyonuna estetik operasyonlar ile ilgili yazı dizimizi okuyabilirsiniz. Okumak için lütfen tıklayınız
Fazla kilonuz varsa ve gerçekten köklü bir değişim geçirmeyi planlıyorsanız mide kelepçesi taktırmalısınız. Fazla kilolu olduğunuzu nasıl anlarsınız? Vücut kitle endeksi 40 ve üzeri olan kişiler ameliyat geçirebilir. Bu işlem isteğe bağlıdır. Sağlığınız ve fiziksel görünüşünüz konusunda sorunlar yaşıyorsanız ayrıca günlük hayatta birçok noktada zorlanıyorsanız mide kelepçesi taktırmanız mantıklıdır.

Kilo problemi ile uğraşan birçok insan spor yapmadan veya sağlıklı bir diyet programından geçmeden kelepçe taktırma isteğine kapılmaktadırlar. Her zaman ameliyatın ikinci planda olması gerektiği uzmanlar tarafından öğüt edilmektedir. Bazı durumlar kontrolden çıktığı zaman ameliyat söz konusu olmalıdır. Ancak öncelikle sağlıklı ve sakince kilo vermeye odaklanmanız gerekmektedir. Düzenli spor, hayat düzeni, yeme alışkanlıkları ve diyet programları sizin mücadelenizle beraber sizi daha güçlü insan yapabilir.

Mide kelepçesi ameliyatı nasıl yapılmaktadır. Operatör Doktorun anlatımı ile kısa videoyu izleyebilirsiniz

Mide Kelepçesiyle Nasıl Kilo Verilir?

Obezite ve diyabet rahatsızlığı gibi sağlık sorunlarına sahip olanlar mideye kelepçe tatktırma operasyonu geçirmektedirler. Alanında uzman doktorlar tarafından yaptırılması önerilen ameliyat için iyi bir araştırma yapmalısınız.

Bu makale ilginizi çekebilir:   Türk Kripto Para Borsaları Neler? Güncel Liste |2023

Kelepçe taktırma ameliyatının tıp literatüründeki adı Silikon Gastrik Banttır. Yemek borusu ile mide arasında bir yere bant yerleştirilmektedir. Bu bandın hiçbir alerjik etkisi yoktur çünkü ameliyatın işlevine uygun imal edilmiştir. Bant sayesinde iki bölüme ayrılan mide aşırı yemek yemeyi engellemektedir.

Mideye yemek geçişi ufacık bir işlemle engellenmektedir. Doyma hissini oluşturan bu cerrahi yöntem yemek yemeyi azaltacak ve uzun vadede kilo vermeye yarayacaktır. Yemek yeme davranışı ve alışkanlıklarını değiştirmek isteyen kişiler bu yöntemi sıklıkla tercih etmektedir. Ancak hastanın ameliyat olmadan önce bir diyet programından geçmiş olması gerekmektedir.

Bant takıldıktan sonraki 18 ay içerisinde kilo vermek oldukça mümkündür. Genellikle ilk 2 yıl içerisinde inanılmaz şekilde kilo veren kişiler 2 yıldan sonra pek fazla değişime uğramadan sabit kilolarda kalmaya devam etmektedir. Böylece hasta istediği kilo aralığına fiziksel olarak ulaşmayı başarmış olacaktır.

Mide Küçültme Kelepçe Taktırma Ameliyatı geçiren ünlülerin öncesi ve sonrası

Mide Kelepçesini Kimler Taktırmalı?

Her ameliyat içerisinde risk faktörlerini barındırmaktadır. Kelepçe Taktırma ameliyatı da herkese tavsiye edilmemektedir. Kelepçe taktırmak isteyen kişilerin özellikleri;

  • Alkol ve madde bağımlılığı olmayanlar,
  • Vücut kitle endeksi 40 ve yukarısında ise uygundur. Ancak 35-40 arasındaki endekste kişinin şeker hastalığı varsa uygun görülmektedir,
  • Hormonsal sıkıntısı olmayan kişiler,
  • Genel anestezi konusunda sıkıntı yaşamayanlar,
  • Mide fıtığı ve mide ülseri olmayanlar,
  • Psikolojik yeme bozukluğu olmayanlar,
  • 18-60 yaş arasındaki bireyler kelepçe taktırmak için uygun kişilerdir.

Taktırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Mide kelepçesi taktırmak vücudunuza karşı bir sorumluluk almak anlamına gelmektedir. Ameliyat öncesinde sağlığınız konusunda dikkat etmemiş olabilirsiniz ancak ameliyat sonrasında yediklerinize ve içtiklerinize oldukça özen göstermeniz gerekecektir. Ayrıca operasyonu yapan doktorun vermiş olduğu tavsiyeleri dinlemeniz de operasyonun başarılı şekilde sonuçlanması için size yardımcı olacaktır. Sizin için ameliyat sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı durumları aşağıda sıraladık;

  • Öğünleri doktorun tavsiye ettiği şekilde almaya çalışmak gerekir,
  • Düzenli egzersiz ve sporu hayatın parçası haline getirilmelidir,
  • Protein açısından zengin öğünlerle beslenme planı oluşturulmalıdır,
  • Yemekten önce ve sonra su içmeye dikkat edilmeli,
  • Vitamin ve mineral takviyesini doktor kontrolünde almak,
  • Doktor muayenesini ihmal etmemek ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalardır.

Mide Kelepçesi Riskleri Nelerdir?

Mideye Kelepçe taktırma operasyonu her operasyon gibi tehlike barındıran bir operasyon türüdür. Cerrahi teknikle gerçekleştirilen ameliyatta birçok faktör risk oluşturabilmektedir. Mide kelepçesinin riskli olduğu durumlar;

  • Kelepçenin kalitesi ve yumuşaklığı,
  • Kilo kaybıyla beraber safra kesesi taşı oluşumu,
  • Akciğer ve solunum yollarında sorun,
  • Yetersiz beslenme ve buna bağlı olarak bağışıklığın düşmesi,
  • Ülser,
  • Kan pıhtılaşması (emboli),
  • Ciltte sarkma ve çöküntülerin meydana gelmesi,
  • Bulantı, terleme ve halsizlik yaşanması,
  • Cerrahi uygulama işleminin yeterince steril olmaması,
  • Ameliyat sırasında enfeksiyon kapma mide kelepçesinin zararlı olduğu durumlardır.
Bu makale ilginizi çekebilir:   ZEW Endeksi Nedir? Zew Endeksi Nasıl Hesaplanır?