Mortgage Konut Kredisi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Mortgage Konut Kredisi Hesaplaması

Krediler, günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş ve her ihtiyaç için ayrı ayrı tasarlanmış krediler sayesinde ihtiyaç duyabileceğimiz her an toplu ve hazır bir para sahibi olunmaktadır. İhtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut kredisi olarak üç dala ayrılan bireysel kredi başlığı, kendi içerisinde de miktar, vade sayısı ve faiz miktarı farklılığıyla alt seçeneklere ayrılmakta; böylelikle bankaya ihtiyaç duyulan miktar söylendiğinde hemen o ihtiyaca özel kredi miktarı ve türü kullanılabilmektedir. Krediler kapsamında sürekli kira ödemekten kurtaran ve uzun vadelerle rahatlıkla geri ödeme sağlayan kredi türü hiç şüphesiz, miktar olarak en fazla olan konut kredileridir. Konut kredileri de aynı hizmet anlayışına dayanarak farklı kampanya ve avantajlara sahip krediler olmakla birlikte, en çok tercih edilen türü ise Mortgage konut kredisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mortgage konut kredisi hesaplanırken, diğer bireysel kredi türlerinden farklı olarak hesaplanır ve bu sayede KKDF ve BSMV vergileri, yapılan hesaba dahil edilmez. Ancak kredi tutarının geri ödemesinde miktarın artışı vade sayısının artışına paralel olarak artacaktır. Bu sebeple kredi başvurusunda bulunmadan önce ödeme planını gelir ve krediye ödenebilecek miktar gideri olarak ayırmak, bir de gelir durumuna göre ödeme seçeneklerini inceleyerek en uygun olanını seçmek son derece önemlidir. Konut kredisi hesaplanırken, kredi tutarı, faiz ve taksit sayısı üzerinden oluşturulan bir formül kullanılır ve bu formül sebebiyle taksit sayısı arttıkça taksit tutarı azalacak ancak faiz miktarı artacaktır. Ancak Mortgage konut kredisindeki en can alıcı nokta, kira öder gibi düşük taksitlerle ev sahibi olabilme imkanıdır.

Mortgage Konut Kredisi Avantajları Nelerdir?

Mortgage konut kredisi, kirada olanlar için hayatlarında büyük mali değişimler gerektirmeden ev sahibi olabilmeyi sağlayacak şekilde tasarlanmış bir konut kredisi planlaması olup, senelerdir binlerce kişiyi bu sayede ev sahibi yapmıştır. Normal konut kredileri vade sayısında 10 sene gibi sınırlamalar yaparken, Mortgage konut kredisi hesaplaması esnasında bu sayı eskiden 30 seneye kadar çıkabilmekte, böylece her ne kadar geri ödeme miktarı toplu olarak yüksek miktarlarda olsa da, aylık taksit tutarları son derece düşük olmakta idi. Ancak vade sayısının fazla olmasının oluşturduğu bazı sorunlar sebebiyle Mortgage kredisi de eskisi kadar vade sayısını artırmıyor, ancak yine de kirada oturarak para ödemektense, kendi evinize aylık ödeme yapın mantığını korumaya ve devam ettirmeye kararlı olarak hizmet veriyor.

Bu makale ilginizi çekebilir:   İhtiyaç Kredisi Masrafları Nelerdir? |2023