Bereket Emeklilik Bereket BES
Bereket Emeklilik Bereket BES

Bereket Emeklilik Nedir? Bereket BES İpuçları |2023

Bereket Emeklilik Nedir?

Bereket Emeklilik, Bereket Bireysel Emekilik Sistemi yani BES çerçevesinde sunulan bir Bireysel Emeklilik Sistemi’dir. Refah seviyesini emeklilik hayatında da kullanmak isteyen kişiler Bereket Emeklilik kullanıcısı olabilir. Sistemde en az 10 yıl koşuluyla bulunan ve 56 yaşını tamamlamış olan kullanıcılar emekli olmaya hak kazanabilmektedir. Bereket Emeklilikten yararlanmak için herhangi bir güvenlik sistemine dahil olmayanlar da yararlanabilmektedir. Bu sisteme katılım yapmak için şirket ile emeklilik sözleşmesi imzalamak gerekmektedir.

Bereket BES Nedir?

Bereket Bireysel Emeklilik Sistemi kısaca Bereket BES olarak adlandırılmaktadır. Kişiler çalışma hayatları boyunca tasarruf yapıp uzun vadeli yatım yapmayı önemseyebilmektedir. Bu yatırımların emeklilik döneminde yaşam standardını koruması amacıyla gelir elde edilen özel emeklilik sistemidir. BES’e katılım gönüllü şekilde gerçekleşmekte, sosyal güvenlik sistemine emeklilik döneminde ek gelir sağlamaktadır.

Bereket Emeklilik, SGK’da bulunan sağlık hizmetleri ile diğer hizmetleri sunmakla görevli değildir. BES aynı zamanda sosyal güvenlik sisteminin alternatifi yerine tamamlayıcısı http://nevsehirgundem.com/ olmaktadır. Bundan dolayı sosyal güvenlik sistemi zorunluluğu ortadan kalkmamaktadır.

BES’e dahil olmak isteyen kişilerin katkı paylarının %25’i devlet katkısı olarak bireysel emeklilik hesabı bulunanların hesabına ödenmektedir. BES’e katılan kişilerin devlet katkısı tutarı %25’in üzerine çıkmamaktadır.

BES’e katılım taahhüttü imzalayan katılımcıların henüz emekli olmamış veya emekliliğe yönelik ödeme almamış olan üyeler aktif üye olarak nitelendirilmektedir. Emeklilik taahhüttüne göre maaş veya gelir almaya başlamış olan üyeler ise pasif üye olarak tanımlanmaktadır.

Emeklilik Yatırım Fonları Nedir?

Emeklilik yatırım fonu, emeklilik imkanı sağlayan şirketlerin emeklilik sözleşmesine bağlı kalarak tahsil etmiş oldukları ve kişiler adına bireysel emeklilik hesaplarında incelenip değerlendirilmeye alınan bir yatırım fonudur. BES’te katılımcılara emeklilik şirketi tarafından faiz içeren ve faiz içermeyen fon seçenekleri sunulmaktadır. Tüzel kişiliği bulunmayan bu oluşumlardaki fon, portföy yönetim şirketleri tarafından yönetilmektedir.
Emeklilik yatırım fonlarından yalnızca BES’e katılan kişiler yararlanabilmektedir.

Emeklilik yatırım fonları içermiş oldukları yatırım araçları türlerine göre belirlenmektedir. Bunlar kamu borçlanma araçları, hisse senedi ve mevduat gibi araçlardır. Emeklilik yatırım fonlarının katkılarından biri elde edilen gelir kazançlarına stopaj uygulanmamasıdır. Emeklilik yatırım fonları uzan vadeli yatırım stratejileriyle yönetilmektedir. Bireysel emeklilik yatırım fonları arasında herhangi bir yatırım tercihi yapamayanlar için kimi şirketler yatırımları standart fonlar üzerinde değerlendirmektedir. Kararsız olan katılımcıların imdadına yetişen bir özellik olarak görülen bir uygulamadır.

Bu makale ilginizi çekebilir:   Temettü Nedir? Temettü Tarihleri ve Takvimi |2023

Bereket Bireysel Emeklilik Sistemi Başvurusu

Bereket Emeklilikte bireysel emekliliğe katılan kişilerin yatırım tercihlerine göre fonlar mevcuttur. Katılım sağlamak isteyen kişinin yaşı, aylık geliri, yatırım portföyü tercihi, yatırım tecrübesi, yatırım yaptığında riskler karşısında uygulayacağı davranışlar, getirinin beklenilen düzeyin altında olması durumunda verilecek olası tepkiler ve mevcut birikimin değerlendirilme yolları fon seçiminde etken durumlardır.

Bereket Emeklilik güvencesi ile BES’e geçiş yapmak isteyen kişilerin okuması ve imzalaması gereken belgeler arasında;

  • Giriş bilgi formu,
  • Teklif formu,
  • Tanıtım kılavuzu,
  • Şirketin sağlamış olduğu emeklilik sözleşmesi yer almaktadır.

Bereket BES Yatırım Fonları

Bereket BES katılımcılarının değişik risk ve getiri düzeylerine göre bulunan yatırım fonları arasında;

• Muhafazakar Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu – AGM,

• Katılım Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu – AGH,

• Büyüme Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu – AGB,

• Katılım Standart Emeklilik Yatırım Fonu – AGD,

• Altın Katılım Emeklilik Yatırım Fonu – AGA,

• Katılım Katkı Emeklilik Yatırım Fonu – AGT,

• Başlangıç Katılım Emeklilik Yatırım Fonu – TKV,

• Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Dinamik Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu,

• Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Agresif Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu ve

• Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. OKS Standart Katılım Değişken Emeklilik Yatırım Fonu yer almaktadır.