İngilizce Gramer Düzeltme Programları| 2022

İngilizce Gramer Düzeltme Programlar

Bu makalemizde İngilizce gramer düzeltme programları ve gramer hatalarını düzenleyici ücretli ve ücretsiz web sitelerinden bahsedeceğiz.Yazma işiyle uğraşıyor ve yazma sürecinizin kusursuz olmasını istiyorsanız bir dilbigisi denetleyici oldukça işinize yarayabilir. Bu konuda sürekli olarak yakın çevrenizden yardım almak yerine gramer çevrimiçi denetleyicisi daha kullanışlı olacaktır. Alanında en popüler olan İngilizce gramer uygulaması Grammarly’i duymuş ve bundan memnun kalmamışsanız alternatifleri de incelemenizi tavsiye ederiz.

2020 yılı için ücretsiz şekilde kullanılabilen dilbilgisi uygulamaları yazı yazarken işinizin yükünü hafifletecek şekilde tasarlanmıştır. Grammarly’nin alternatifi olarak düşüneceğiniz ücretsiz çevrimiçi gramer düzeltme programı listesini sizin için hazırladık. İlgi alanınıza giriyorsa tek tek incelemeye başlayabiliriz!

Ücretsiz İngilizce Gramer Düzeltme Sitesi Listesi

Ücretsiz ingilizce gramer düzeltme web sitesi olarak bir adet site önerimiz bulunmaktadır. GrammarLookup İngilizce gramer hatalarınızı düzeltme önerilerinden bulunmaktadır.

GrammarLookup.com

GrammarLookup, gramer, yazım kuralları ve şekilsel sorunları düzeltmek için yapay zeka kullanmaktadır. Basit bir kullanım şekline sahip olan GrammarLookup gramer düzeltme ve noktalama hatalarınızı ortadan kaldırmak için bire bir. Dilediğiniz platformda örneğin Twitter veya blog yazılarınızda bu aracı kullanabilirsiniz.

GrammarLookup’ı kullanmak oldukça kolaydır. Basit bir şekilde metni kopyalayıp yapıştırın ardından Lookup butonuna basın. Evet yapmanız gereken yalnızca bu kadar kısa bir işlem. Yazım hatası gördüğünüz yerde en doğru şekilde düzenleme yapmak için şimdi kullanıma başlayabilirsiniz.

GrammarLookup sitesini açmak için tıklayınız

Ücretsiz İngilizce Gramer Düzeltme Programları Listesi

Listemizde özellikle en bilinen gramer düzeltici program olan grammarly’e alternatif programlar ve özellikleri listelenmektedir.

ProWritingAid (Ücretsiz & Ücretli)

ProWritingAid, Grammarly ile benzer özelliklere sahiptir. Blog yazısı yazma, akademik makale yazımı, iş veya gündelik gereksinimler için yazma gibi seçenekler ile içeriğinizin alanına yönelik gramer düzenleme yardımı alabilirsiniz. Uzantıyı ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz ancak masaüstü sürümünün kullanıcısı olmak ücretlidir. WordPress, e-posta veya sosyal medya içerikleri için ücretsiz sürüm yeterli olacaktır.

ProWritingAid’i kullanmak isteyenler en kolay gramer denetleyici aracı olduğu için tercih etmektedirler. Metin üzerinde hata bulunduğunda bir simge aracılığıyla görebilir ve düzeltmeleri yapabilirsiniz.

Ginger Software (Ücretsiz & Ücretli)

Ginger Software şimdiye kadar piyasada bulunan en iyi masaüstü tabanlı dilbilgisi denetleyicisidir. iOS, Android, Windows, Chrome, Safari, Firefox ve Mac üzerinde kullanıma oldukça uygun şekilde geliştirilmiştir. Ginger Software’i sade bir yazım düzenleyici olarak görmeyin. Telefonunuzun otomatik denetleyicisinden daha akıllı bir sisteme sahip olduğundan sizi yormadan yazı içeriklerinizi kolaylıkla düzenlemenizde yardımcı olur.

Bu makale ilginizi çekebilir:   Açık Mektup (Open Letter) Nedir?

Ginger Software üzerinde 3 İngilizce aksanı bulunmaktadır, bunlar; Amerikan İngilizcesi, İngiliz İngilizcesi ve Kanada İngilizcesi’dir. Dilediğinizi seçip işinize yarayan şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Ara yüzü oldukça basit olduğundan kullanırken zorluk yaşamayacaksınız. İngilizce aksanlarından birini öğrenme aşamasındaysanız yanlışlarınızın nerde ve nasıl yapıldığını size bir öğretmen gibi açıklamaktadır. Telaffuz konusunda sorun yaşıyorsanız oldukça işinize yarayabilir. Ayrıca metin içerisinde kullanmış olduğunuz kelimelerin eş anlamlılarını arayıp değiştirme özelliği de bulunmaktadır.

Fransızca, Almanca, İspanyolca, Urduca, Hintçe ve Arapça da dahil olmak üzere 40’tan fazla dil için bir dil çeviri aracı da bulunmaktadır. Grammarly denetleyicisinde olduğu gibi intihalleri tespit edip orijinalliği kontrol etmek istediğiniz yerlerde kullanıma uygundur. Dünya çapında oldukça önemli bir yere sahip olan dilbilgisi denetleyicisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

WhiteSmoke (Ücretsiz & Ücretli)

WhiteSmoke, Chrome, Firefox, Edge, Safari, Opera, Windows, Mac, Android ve iOS’ta kullanılabilir.Herhangi bir dilbilgisi hatasını tespit edip düzeltmeniz gerektiğinde bunu WhiteSmoke aracılığıyla kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aşağıdaki dilbilgisi sorunları WhiteSmoke aracılığı ile düzeltilebilir;

  • Eksik Cümleler,
  • Özne-Fiil Uyumsuzluğu,
  • Yazım Yanlışları,
  • Yanlış veya Eksik Noktalama İşaretleri,
  • Eksik Kelimeler,
  • Virgül Eklenti Yerleri,
  • Devrik veya Hatalı Cümle Yapıları,
  • Büyük-Küçük Harf Yazımı,
  • Anlam Kayması Yaşanmış Olan Cümleler,
  • Karışık Cümleler vb.

WhiteSmoke, İngilizce gramer denetimi yaparken sözcüklerin bağlamına uygun şekilde oluşturmaya yardımcı olur. En önemli özelliği sesteş sözcükler arasında bağlama en uygun olanın seçilmesidir. Mükemmel bir yazı yapısı oluşturmak isteyenler WhiteSmoke’u tercih edebilirler. Sözlüğü sürekli güncellenen, topluluk tarafından korunan genel veri tabanı ile istediğiniz her şeyi karşılamaya çabalamaktadır.

Noktalama işaretlerini denetlerken cümlelerinizi veri tabanı ile karşılaştırarak geliştirmiş oldukları algoritmaya göre yazınız düzenlenir. İstatiksel mekanizma çevirisi ile doğru bir işlem yürütülmektedir. Her kelime için bir cümle örneğini de barındıran WhiteSmoke, dili kolay ve hızlı şekilde öğrenmenize de yardımcı olmaktadır.

SentenceCheckup.com

Grammarly uygulamasına alternatif olarak görülen bir başka uygulama ise SentenceCheckup.com’dur. Ücretsiz şekilde kullanabileceğiniz dilbilgisi düzenleyici için kayıt olmak veya uzantı edinmek gerekmez. Düzenleme yapılmasını istediğiniz metni kopyalayıp site üzerinde ilgili alana yapıştırın ve checkup butonuna basın. Kısa süren işlemle beraber İngilizce dilbilgisi ve noktalama hatalarınızı görebileceğiniz gibi bağlamdaki mantık hatalarını da düzenlemenizde yardımcı olacaktır.

Site üzerinde İngiliz ve Amerikan İngilizcesi aksanları arasında seçim yapma şansınız bulunmaktadır. Yazı içeriğinizin konseptine uygun olan aksanı seçebilir, düzenleme yapmaya başlayabilirsiniz.

JetPack

JetPack, diğer ingilizce dilbilgisi denetleyicilerinden farklı bir ara yüze sahiptir. Uygulama, düzenleme yapmak istediğiniz metni tarar ve kelimeleri kırmızı, mavi ve yeşil renkli simgeler ile işaretleyerek size hatalarınızın ne olduğunu kolaylıkla aktarmaya çalışır. Kırmızı renkli simge; yazım yanlışı ve yanlış kullanılan kelimeleri, yeşil simge; dilbilgisi hatalarını, mavi simge; seçmiş olduğunuz yazma stili ile ilgili yanlışlık varsa belirtir.

Bu makale ilginizi çekebilir:   İngiliz Doğu Hindistan Şirketi Nedir? |2023

JetPack, klişe cümleler, önyargılı ifadeleri, karmakarışık cümleleri, gereksiz ifadeleri, aynı cümlede kullanılmış olan çift olumsuz yapıları, kaçınmanız gereken ifadeleri vb. durumları göz önünde bulundurmanız için size yardımcı olmaktadır.

WordPress kullanıcısıysanız daha önce JetPack kullanmış olmalısınız. WordPress içerisinde JetPack yerleştirilmiş bir eklenti olarak bulunmaktadır. Basit bir düzenleme aracı arıyorsanız JetPack tam size göre.

Hemingway

Yazılarınızın okunabilir ve kaliteli bir içeriğe sahip olmasını istiyorsanız Hemingwayapp tam sizin için tasarlanmış olan bir yazılımdır. Piyasada istekleriniz için müracaat edebileceğiniz ilk adres Hemingway olabilir. Yazılım, yazınızın okunabilirliğini derecelendirmektedir. Derecelendirilme işlemi renklerle yapılmaktadır.

Kırmızı olan yerler aşırı yoğun ve yorucu ifadelerin olduğunu gösterir. Bu demek oluyor ki okuyucu yazıyı akışkan şekilde takip etmek yerine kafa karışıklığı ile ne okuduğunu anlamlandırmaya çalışacaktır. Mor renk olan yerlerde bazı ince dokunuşlar yapmanız gerektiğini, kısa ve açık cümleler kullanmanızın gerekliliğini göstermektedir. Yeşil renkli yerler ise edilgen yapıların düzenlenmesini göstermektedir. WordPress veya orta düzey editörlük alanlarında kullanıma oldukça uygun ücretsiz bir yazılımdır.

Bir yorum

  1. Teşekkürler.?