Şekerbank EFT saati kaç? |2023

Şekerbank EFT saati Kaç?

Şekerbank Eft Saatleri, Türkiye’de hizmet veren bankaların içinde sürekli olarak büyümeye devam edenlerden biri olan Şekerbank bünyesinde yer alan çok sayıdaki müşterisi ile lider banka isimleri arasında yerini almıştır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan banka, bankacılık sektöründeki en yeni uygulamaları, müşterileri için yakından takip etmekte ve çalışma sistemine dahil etmektedir. Amaçlanan, müşteri memnuniyetini sürekli hale getirmektir. Şekerbank’ta da, diğer bankalarda olduğu gibi en yaygın kullanılan işlemler havale ve eft’dir. Havale, bir bankanın, farklı yerlerde bulunan şubeleri arasında yapılan para transfer işlemine verilen isimdir.

Yani Şekerbank’ta hesabı olan bir kimse, Şekerbank’ta hesabı olan bir kişiye, havale aracılığı ile para transferini gerçekleştirmektedir. EFT ise, farklı banka hesaplarına doğru yapılan para transferine verilen addır. Havale işlemleri, aynı banka içinde gerçekleşen transferleri kapsadığından herhangi bir saatte gerçekleşmesi söz konusu değildir. Ancak eft kullanımı için, belirlenen eft saatleri vardır. Şekerbank eft işlemleri de bu saatlere tabi olarak gerçekleşir.

Şekerbank EFT Kaçta Bitiyor?

Eft işlemleri, bir bankadan diğer bir bankaya gerçekleşen para transferlerini kapsar. Bu sebepten ötürü, bu işlem aynı gün içinde gerçekleşemez. Bu durum da her banka için bir eft saatinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Her bankanın eft işlemi için belirlediği saat aynı olmasa da birbirine yakın durumdadır. Şekerbank eft işlemleri için 09.00 ile 17.15 saatlerini belirlemiştir. Pek çok banka eft işlemlerini 17.00’de sonlandırırken Şekerbank 15 dakika ekstra bir süre daha katmıştır. Belirlenen bu saatler içinde yapılan eft işlemleri, ortalama 10 dakika içinde karşı yöndeki hesaba nakledilmektedir. Belirlenen bu saatler arasında gerçekleştirilmeyen eft işlemleri ertesi gün yerine varır. Eft saatleri hafta içi için geçerlidir. Cuma günü eft saatleri dışında yapılan eft, pazartesi günü karşı hesaba iletilir.

Şekerbank EFT ücretleri için tıklayınız

Bu makale ilginizi çekebilir:   Kefilsiz Kredi Veren Bankalar |2023