kart faiz oranları

Banka ve Kredi Kart Faiz Oranları 2019

Kredi Kartlarında Uygulanan Faiz Oranları

Bankaların sunduğu kredi kartı kampanyaları, daha cazip faiz oranları ile sunulan ve çeşitli avantajları ile kullanılan bankacılık ürünleridir. Kredi kartlarında uygulanan faiz oranları ise yapılan alışveriş harcamaları, nakit kullanımları, avans ve nakit avans kullanımlarına göre yapılıyor. Her bankanın sunduğu kart faiz oranları, BDDK tarafından belirtilen oranlar dahilinde sunuluyor.
2019 yılında uygulanan azami faiz oranları, bir önceki yılın son çeyreğinden itibaren uygulanan kredi faiz oranları olarak uygulanıyor.

Kredi Kartı Faiz Oranları 2019

TCMB- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kredi kartı işlemleri dahilinde 2019 yılının ilk yarısında, azami faiz oranları 2018 yılına göre belirlendi. 2018 yılının son çeyreğinde uygulanan kredi faiz oranları, 2019 yılının ilk çeyreğinde de aynı oranlarla sürdürülüyor.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalar dahilinde kredi kartı bireysel faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle, 2019 yılında artırılmaması ve tüketici kredi faiz oranlarına göre uyumlanması gerektiği belirtildi. Kredi kartlarının azami faiz oranları değiştirilmeden, %2,25 oranında sunulmaya devam ediliyor.

Türk Lirası cinsinden yapılan kredi kartı faiz oranlarında, aylık azami akdi faiz oranları yüzde 2.25 olarak belirlendi. Aylık azami gecikme faiz oranları ise % 2,75 olarak devam ettiriliyor. Yabancı para cinsinden yapılan kredi kartı kullanımlarında uygulanan faiz oranları, akdi faiz olarak %1,80 olarak uygulanıyor. 2019 aylık azmi gecikme faiz oranlarıyla % 2,30 uygulanıyor.

2019 Kredi Kartı Akdi ve Azami Faiz Oranları

Türk Lirası cinsinden kullanılan kredi kartları, akdi faiz ve azami faiz oranları bir önceki yılın son çeyreğine göre aynı şekilde devam ettiriliyor. 2019 yılının ilk çeyreğinde ise aynı şekilde uygulanmaya devam eden kredi kartı faiz oranları, gecikme faiz oranlarında yüzde 2,75 olarak devam ettirilecek. Akdi faiz oranları ise yine Merkez Bankası tarafından belirlenen faiz oranları dahilinde yüzde 2,25 olarak uygulanıyor.
Döviz cinsinden kullanılan kredi kartlarında uygulanan faiz oranları ise aylık yüzde 2.30 olarak devam ettiriliyor. 2,30 oranı gecikme faiz oranları olarak belirlenmekle birlikte, akdi faiz oranları ise yüzde 1,80 olarak belirlenmiştir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından belirlenen faiz oranları, 2019 kart faiz oranları olarak açıklanmıştır. En son 1 Ekim 2018 tarihinde değiştirilen kredi kartı faiz oranları, 2019 yılında da değiştirilmeden aynı şekilde devam ettiriliyor.

Bu makale ilginizi çekebilir:   2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi ve Ekonomide Dengelenme

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yaptığı açıklamalar dahilinde kredi kartı faiz oranlarının yüksek olduğunu ve bireysel ihtiyaçlarda daha uygun kredi faiz oranları ile sunulan tüketici kredilerinin kullanılması gerektiğini belirtiyor.

Kredi Kartı ve Banka Kart Faiz Oranları 2019

Bireysel kredi kartları kullanımında uygulanan azami faiz oranı sınırlaması, Ağustos 2013 tarihinden itibaren uygulanmaya başlamıştır. Kredi kartı faiz oranları akdi faiz ve azami faiz oranları dahilinde sunulan, bankalara göre farklılık gösteren faizlerdir.

Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra uygulanmaya başlanan kredi kartı faiz oranları, 6495 sayılı Torba Kanun ile uygulanmaya başlanmıştır. Kurumsal kredi kartları başlığından belirtilen ticari kullanım faiz oranları ve bireysel kullanımlar için belirtilen faiz oranları, Merkez Bankası tarafından belirlenen azami oranlar dahilinde uygulanıyor.

Mevduat ve Kredi Faiz Oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarara Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde Faiz Dışında Sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra uygulanmaya başlanmıştır. Bankaların uygulayacağı maksimum faiz oranı ve azami faiz oranlarına göre Merkez Bankası tarafından oran belirlemesi yapılıyor.

İlerleyen dönemler için kedi faiz oranları Merkez Bankası tarafından belirlenerek, yılın diğer çeyrekleri için de sunuluyor.