İhtiyaç Kredisi Yapılandırma İşlemi

ihtiyaç kredisi yapılandırmasıKredi Yapılandırma

İhtiyaç Kredisi Yapılandırma Nedir? Yapılandırılan kredi avantajları ve dezavantajları nelerdir? Kredi Yeniden Yapılandırma Nasıl Yapılır? gibi soruların cevaplarını sizler için araştırıp makalemizde yer verdik.

Günümüzde eğitim ve farkındalık kavramları çok iyi noktalara gelmiştir, Bu da kişilerin bütçelerinde daha doğru ve gerçekçi iktisadi unsurları kullanmasına katkıda bulunmuştur. Bilinçli kişiler İhtiyaç Kredisi Yapılandırma gibi seçenekleri göz önünde bulundurarak işlemler yapmaktadırlar. Özellikle kişilerin düzenli gelirleri ile ihtiyaçlarını karşılamaları, aslında doğru ve başarılı bir mali tablonun da en önemli yardımcısıdır. Bilindiği üzere bankalar, müşterilerinin finansman sorunu yaşadıklarında ki en önemli yardımcılarının başında gelmektedir. İhtiyaç kredisi olarak verilen bu nakit finansmanı sayesinde ise müşteriler global dünyanın pahalı yaşamında daha kolay bir düzen oluşturmaya çalışmaktadır. Bankalarla yapılan kredi sözleşmelerinin yerine getirilmesi durumunda, ortaya herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Fakat bankalarla yapılan sözleşmeye uygun hareket etmeyen müşteriler için sorunlar oluşacak ve bundan kaynaklı olarak da ihtiyaç kredilerinin yapılandırılması söz konusu olacaktır.

Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Çalıştığınız bankaya ihtiyaç kredinizin yapılandırılması için istekte (Genellikle bu iş için dilekçe isterler) bulunduğunuz zaman yapılandırma işleminiz başlayacaktır. Yeniden yapılandırma ile ilgili bankanızdan kullanmış olduğunuz kredinin süresini, ipotek durumunu ya da faiz gibi unsurlarını değiştirebilirsiniz. Yapılandırma işlemini kredi kullandığınız bankadan yapabileceğiniz gibi  olanakları sizin için daha iyi olabilecek farklı bir banka ile anlaşarak da yapabilirsiniz.

Yapılandırma talebi ile bankaya giderken bilmeniz gerekenler ise bankanın yapılandırma yapmayı kabul etme gibi bir zorunluluğu bulunmadığıdır. Bu durumlarda bankanızı kullanamazsanız farklı bankalarla yapılandırma işlemine devam edebilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Yapılandırma, tamamen bankaya ve müşterilere bağlıdır. Karşılıklı anlaşmalar ve tabi ki banka lehine yapılacak olan değişikliklerin sözleşmeye eklenmesinden sonra ihtiyaç kredileri yapılandırılabilir. Bunun yanında müşterilerinde uzun vadede herhangi bir maddi sorun yaşamaması sağlanacaktır.

  • Müşteriler borçlarını ödemekte zorluk yaşadıklarında
  • Faiz oranları ülke içerisinde çok ciddi oranlarda değiştiği zaman

Bankaların ilgili ihtiyaç kredisi departmanına başvurarak kendilerine ait geri ödeme planını ve sözleşmesini değiştirme talebinde bulunacaklardır. Bankalar da genel olarak üzerinde anlaştıkları bir sözleşme olduğu takdirde, bu talebe olumlu yanıt vererek müşterilerin daha kolay bir ödeme planına sahip olmasına yardım sağlayacaktır.

Borçların Ödenmesindeki Zorluk ve Kredi Yapılandırma

Müşteriler bazen değişen ekonomik şartlarından dolayı kredilerini ödemekte zorlanırlar. Kredi ödememe durumu sürekli ve 3 ayı geçtiği takdirde ise müşterilerin kara listeye girmesi, aynı zamanda finansal kimliklerinin bozulması durumu söz konusu olur. Bunu istemeyen müşteriler ihtiyaç kredilerinin yapılandırılması için bankalara başvururlar. Bu sayede banka ile müşteri arasında yeni bir sözleşme imzalanmış olur.

Bu makale ilginizi çekebilir:   Franchising Nedir? Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Faiz Oranlarının Değişmesi ve Kredi Yapılandırma

Krediyi aldıktan sonra faiz oranlarının ciddi anlamda düşmesi, aslında bankalar ve müşteriler arasındaki sözleşmenin değişmesine olanak sağlayacak en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bankalar gerekli dosya masraflarını ve değişim hesaplarını yeniden ödeme planına dahil ettikten sonra, müşteriler ile yeni bir sözleşme imzalayarak krediyi yapılandırabilirler.

Kredi Yapılandırma İşleminde Dikkat Edilecekler

Kredi Yapılandırma İşleminde dikkat etmeniz gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Bankanızın çıkarmış olduğu ekstra masrafları mutlaka bilmelisiniz.
  • Kredinizi yapılandırırken faiz oranlarının kesinlikle düşmesini beklemelisiniz.
  • İhtiyaç kredileri ve Konut Kredisi faiz oranlarını karşılaştırma yapmalısınız.

İhtiyaç kredilerinde kullanılabilecek tutarlar konut kredisi başvurusu işlemindeki gibi yüksek olmadığı için faiz oranı yüksek oranda düşmedikçe kâr elde etmeniz zor olacaktır. Faiz oranının düşüşünü dikkate almadan yapılandırma yaparsanız kârlı çıkmak yerine daha büyük zararla çıkabilirsiniz.