Mart İhtiyaç Kredisi

Mayıs İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2019

Mayıs İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

İhtiyaç kredisi faiz oranları, Vakıfbank (VakıfBank İhtiyaç Kredisi: %1,73), Halkbank (Dost ihtiyaç Kredisi Oran: %1,91), Ziraat Bankası (Tüketici İhtiyaç Kredisi Oran: %1,75) öncülüklerinde geçen ay yani Nisan ihtiyaç kredisi faiz oranları incelendiğinde karşımıza kredi faizlerinin çıkmış olduğu anlaşılıyor. Geçen aylar kredi kartı kapatma kredilerinin popüler olduğunu var sayarsak, bu ay da indirimli olarak sunulmaya başlanan krediler aşağıda listelenmiştir. Mayıs 2019 ihtiyaç kredisi faiz oranları, Ekonomide belirsiz gelişmeler yaşanması ve seçim havasının atılması fakat İstanbul gibi büyük bir şehir’in belirsizliğini koruması sebebiyle, ihtiyaç kredisi faiz oranlarının da olumsuzluğunu beraberinde getirdi.

2019 İhtiyaç Kredisi Faizleri

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının yanı sıra 120 aylık Konut kredisi faizleri Mayıs ayı itibariyle % 1.45 – % 2.75 arasındaki faiz oranları ile kullandırılmaya başlandı. Geçen aylara göre konut faiz oranlarınında çıktığı ve tepe noktasına ulaşıldığını görüyoruz. Bu Faiz oranın daha da düşük seviyeye gelmesi beklentimiz vardır. Ziraat Bankası’nın sunduğu Tüketici İhtiyaç Kredisi; halihazırda ve yeni gelecek olan bireysel müşterilerin gelirlerine uygun ödeme planı oluşturarak, uygun koşullarda kullandırılan kredi miktarının binde 5’i kadar dosya masrafı alarak %1.75 oranında kredi imkânı sunmaktadır. Vakıfbank’ın Bireysel ihtiyaç kredisi kampanyası ile de aylık %1,73 faiz oranı verilerek, indirimli kampanyalar sunulmaya başlanmıştır. Vakıfbank; Kredi Tahsis Ücreti kredi tutarının %0,5’i olup ek olarak kredi tahsis ücreti üzerinden %5 Banka Sigorta ve Muamele Vergisi (BSMV) almaktadır.

Halkbank Dost İhtiyaç Kredisi, Nisan ayı itibariyle indirimli olarak devam eden kredi kampanyaları arasındadır. Yüzde 1,91 faiz oranıyla sunulan indirimli kampanyalardan biridir. Diğer bankalara nazaran Halkbank, Dosya masrafı almamaktadır. Maaş müşterilerine özel indirimler bankanın şubelerinde mevcuttur.

Mayıs 2019 Faiz İndirimli Kampanyalar

TEB kredilerinde sunulan faiz indirimleri ile birlikte CEPTETEB İhtiyaç Kredisi %1,99 faiz oranıyla sunuluyor. CEPTETEB İhtiyaç Kredisi geçen aylara göre faiz yükseltmemiş olarak göze çarpıyor. QNB Finansbank, yüzde 2.04 faiz oranıyla sunulan indirimli ihtiyaç kredileri arasındadır.

Alternatif Bank Yılın Kredisi Kampanyası, aylık yüzde oranı: %1,79 ile sunulan Nisan ayı kampanyalarını Mayıs ayında da sürdürerek, aynı faiz oranlarını vermeye devam etmektedir. Diğer özel bankalar faiz oranlarını bir miktar arttırırken Alternatif Bank faiz oranlarında arttırıma gitmemiştir. Burgan Bank dijital kredi kampanyası, %2.29 faiz oranıyla verilen kredi kampanyaları arasında yer alıyor. Burgan Bank‘ın Nisan ayında vermiş olduğu faiz oranlarını önemli ölçüde arttırdığını görüyoruz. Bir önceki dönem faiz oranları 1.89 olduğunu Nisan İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2019 konulu makalemizde bulabilirsiniz.

Bu makale ilginizi çekebilir:   Yılbaşı Kredisi Veren Bankalar |2023

ING Bank dijital kredi ve ihtiyaç kredi kampanyaları aylık %1,94 faiz oranı ile geçen ay’ın aynı dönemine göre faiz oranlarında azalış yaşayan diğer özel bankalar arasına girmiştir. Faiz oranlarında indirim yapmaya devam edeceğe benziyor.

İndirimli İhtiyaç Kredileri

Kamu bankalarının  ve Özel bankaların Nisan ayına göre arttırım yaptığını gözlemledik. Bazı bankalar ise bu arttırıma gitmemiş aksine kredi faiz oranlarında ufak düzeltmeler yapmıştır.

Sırası ile Bankaların faiz oranlarını şu şekilde inceleyebiliriz.

 

Faiz Nedir?

Mayıs ayında faiz indirimi ile sunulan krediler arasında yukarıda da görüldüğü gibi VakıfBank bulunuyor. İhtiyaç Kredisi kampanyası dahilinde yüzde 1.73 faiz oranı ile sunulan kredi çeşitleri arasındadır.

Enpara İhtiyaç Kredisi Kampanyası, yüzde 2,39 faiz oranı ile sunulan kredi çeşitleri arasındadır. Geçen ay’a göre sabit kalmıştır. Akbank Direkt kredi kampanyası %2,20, Finansbank kredi kampanyası yüzde 2,04 olarak sunuluyor.

Masrafsız İhtiyaç Kredisi, Enpara.com kredi kampanyası dahilinde cazip indirimlerle sunuluyor.

Faiz çeşitleri nelerdir?

Garanti Bankası İhtiyaç Kredisi kampanyası, %2,19 oranında faiz indirimleri ile sunuluyor. Mayıs 2019 kredi kampanyaları dahilinde verilen faiz indirimleri ile Anadolubank İhtiyaç kredisi bulunuyor. Mayıs ayı faiz oranı %2,50 olarak sunuluyor.

Odeabank indirimli kredi faiz oranları, Nakit Hazır Kredi kampanyası yüzde 2,37 faiz oranı ile sunulan kampanyalar arasındadır. Fiba banka İhtiyaç Kredisi başvurularında aylık yüzde 2,69 faiz oranları uygulanıyor.

TEB ihtiyaç kredilerindeki faiz oranları ise 2,89 oranında sunuluyor. Pratik İhtiyaç Kredisi kampanyası dahilinde TEB kredisi başvuruları %2.89 üzerinden sunuluyor.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu

Tüm bankaların ihtiyaç kredilerinde indirimli faiz oranları ile başvuru yapmak için banka şubelerinden direkt başvuru yapılabilir. İnternet bankacılığı sistemlerinden, mobil bank sistemlerinden, kampanya türlerine göre ATM veya SMS bankacılığı sistemlerinden direkt başvuru yapılabilir.

İhtiyaç kredi başvurusu Mayıs 2019 kampanyaları dahilinde, tüketici kredisi kullanacak kişiler doğrudan başvuru yapabilirler. Kredilerin limitleri, faiz oranları, vade sürelerine göre başvuru yapılabilir. En uygun kredileri inceleyerek başvuru yapabilirsiniz.